Новини

10 Сеп. Държавата опрощава осигуровки на инвеститори I клас

Държавата ще поеме разходите за осигуровки за 3 години напред на заелите нови работни места, разкрити от първокласни инвеститори. Това е една от одобрените на..

Повече...

31 Авг. Изслушванията на кандидатите за ВСС - на живо онлайн

На 10 и 12 септември ще се проведат изслушванията пред Българския институт за правни инициативи на кандидатите за членове на ВСС от професионалната квота.

Повече...

31 Юли Присъди за недостъпна за хора с увреждания среда

Решението на съда по делото срещу един от мобилните оператори е влязло в сила и е изпълнено.По отношение на хранителната верига магазини има решение на първа инстанция...

 

Повече...

21 Юли Фаровете стават задължителни целогодишно

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня става задължително целогодишно според промените в Закона за движение по пътищата, които Парламентът прие окончателно вчера.

Повече...

28 Юни Рекорд на финансовите отчети по интернет

67% от фирмите в България са подали Годишните си финансови отчети (ГФО) по интернет според данните на Агенцията по вписванията. През изминалите години броят им е достигал едва до 40%.

Повече...

27 Юни България бе осъдена за забавени заплати

Работници от фалиралото предприятие "Плама"-Плевен осъдиха България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за многогодишното забавяне на изплащане на заплатите им.

Повече...

13 Юни Разрешиха до 140 км/ч на магистралите

Разрешената максимална скорост на магистралите бе повишена от 130 на 140 км/ч според приетите днес на второ четене промени в Закона за движение по пътищата. По скоростен път: 120 км/ч...

Повече...

13 Юни Парламентът прие промените в Закона за горите

Правото на строеж на ски писти върху терени от държавния гроски фонд е най-оспорваният текст в окончателно приетите от Парламента днес промени в Закона за горите. Промените предизвикаха протести...

Повече...

07 Юни Приеха промените в закона за съдебната власт

В новия закон е одобрен и т. нар. “кариерен” бонус: след края на мандата си магистратите, членове на ВСС и Инспектората към него, имат право да се върнат в системата с една степен по-високо.

Повече...

07 Юни Правото на информация при арест - закон в ЕС

Нов законодателен акт, който гарантира правото на информация при арест в целия Европейски съюз, бе публикуван в официалния вестник на ЕС, съобщава lex.bg, позовавайки се на БТА.

Повече...

Година:

Сортиране по:

Брой на страница:

Страница:

«1|2|3»